MANDAGSTIP

MY BIRTHDAY CAKE

_.e. (1 of 1)-2God eftermiddag piger,
I anledning af min fødselsdag har jeg lavet denne fine raw kage. Har i dag haft gæster på besøg til brunch og denne fine lagkage. Kagen er nem at lave, og tilmed sundere end en almindelig kage. Opskriften får i selvfølgelig også lige her:

Ingredienser (bund):
– 12 dadler, udstenede

– 100 g mandler 
– 1/4 tsk havsalt 
– 1/3 tsk vaniljepulver 

Ingredienser (fyld):
– 200 g usaltede cashewnødder, udblødt i vand et par timer før brug
– saft fra 1 1/2 citron
– 1 dl groft kokosmel
– 1 dl honning (evt. akaciehonning)
– 1 tsk vaniljepulver
– 1/2 dåse kokosmælk (den tykke og cremede)
– 120 g hindbær (friske eller frosne)

Fremgangsmåde:
Start med at sætte cashewnødderne i blød, mens du begynder på din bund. Blend derefter mandlerne og de øvrige ingredienser til en fast masse, som du derefter smører ud i formen som din bund. Imens du laver fyldet stiller du springformen med bunden ind i fryseren. Du tager nu dine cashewnødder og hælder vandet fra, hvorefter du blender dem. Derefter tilsætter du de andre ingredienser på nær de frosne hindbær. Når du har blendet fyldet til en homogen masse hælder du halvdelen af det i springformen, og gemmer den resterende halvdel til det øverste lag af kagen. Du stiller nu kagen tilbage i fryseren, mens du laver det sidste lag. Det eneste du nu skal gøre er at tilsætte hindbærerne til resten af massen. Så blender du endnu engang fyldet og hælder det i springformen. Kagen er nu færdig og skal blot stå i fryseren natten over. Tag den ud 30-45 min. inden den skal serveres og pynt evt. som jeg har gjort, med frysetørret hindbær og hakkede mandler.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MANDAGSTIP